Bănci și Asigurări

Business Internaţional. Supraveghetorii de la Banca Centrală Europeană nu văd nicio contagiune în Europa după salvarea băncilor din SUA şi Elveţia

Business Internaţional. Supraveghetorii de la Banca...

Autor: Liviu Popescu

25.03.2023, 10:24 478

Băncile din zona euro stau încă pe un exces de lichiditate în valoare de aproximativ 4.000 de miliarde de euro, pe care sunt chiar dornice să o înapoieze la BCE acum că împrumuturile de la aceasta au devenit mai scumpe.

Supraveghetorii Băncii Centrale Europene (BCE) nu văd nicio contagiune pentru băncile din zona euro în urma re­centelor turbulenţe din acest sector, a spus vineri o sursă pentru agenţia de presă Thom­son Reuters, după ce creditorii a­mericani au acordat un ajutor de salvare de 30 de miliarde de dolari First Republic Bank şi au apelat la sume record de la Rezerva Federală.

Marile bănci americane au intervenit joi pentru a salva creditorul din San Francisco, care a fost prins în volatilitatea pieţei de­clan­şată de prăbuşirea altor două bănci ameri­cane de dimensiuni medii. Pachetul de sal­vare a venit la scurt timp după ce Credit Suisse, aflată în dificultate, a apelat la un împrumut de urgenţă de la banca centrală din Elveţia de până la 54 de miliarde de dolari pentru a-şi consolida lichidităţile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO