Bănci și Asigurări

Business Magazin. Cine este Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România

Autor: Ioana Mihai-Andrei

14.01.2024, 20:31 203

În ciuda transformării digitale, un aspect care dăinuie în sistemul bancar este nevoia de interacţiune personală. Angajaţii din agenţii rămân esenţiali, deoarece clienţii continuă să aprecieze oportunitatea de a vorbi cu specialişti, afirmă Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România. Acest amestec de contact uman şi inovaţie tehnologică este esenţial pentru strategia băncii, care se ghidează după preferinţele în continuă evoluţie ale clienţilor.

Digitalizare, sustenabilitate, interacţiune umană personalizată, credite verzi sunt câteva din cuvintele cheie din discursul lui Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România, care deţine această funcţie de aproape doi ani şi jumătate, iar cariera sa în domeniul bancar se întinde pe parcursul a două decenii. Instituţia pe care o conduce acum a bifat în 2022 cele mai bune rezultate din istoria sa de până acum pe piaţa românească. „Astfel, doar la nivel de bancă am înregistrat un profit net de 191 milioane lei în 2022, cu 34,3% mai mare decât anul precedent. Mai mult, venitul net al băncii a urcat la 550 de milioane de lei în 2022, cu 20,1% mai mare decât în 2021”, declară bancherul, care punctează că aceste rezultate au fost peste aşteptări. Garanti BBVA a înregistrat de asemenea credite totale de 9 miliarde lei în 2022, în creştere cu 14,4%, şi depozite de 10,2 miliarde lei, în creştere cu 15,8%. Creşterea a fost susţinută de avansul în toate segmentele de business - corporate, retail şi IMM. Banca a înregistrat în primele trei luni din 2023 un profit net aproape dublu faţă de perioada similară a anului trecut, până la 72,2 milioane de lei.

„De-a lungul anilor, banca şi-a dezvoltat o bază puternică de clienţi şi şi-a concentrat prezenţa fizică prin agenţii la nivel naţional în locaţii unde era necesar, extinzându-şi în acelaşi timp opţiunile digitale de servicii pentru clienţi. Totodată, s-au depus eforturi pentru extinderea reţelei de bancomate inteligente care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienţii băncii, pentru tranzacţii cu card şi fără card”, afirmă Mustafa Tiftikcioglu. Astfel, în 2023, an în care aniversează 25 de ani de prezenţă pe piaţa românească, banca a ajuns să deţină peste 200 de bancomate şi circa 15.000 de terminale POS. În prezent, Garanti BBVA Grup are o echipă de 1.100 de angajaţi, în cele 40 de localităţi din ţară în care este prezentă. De asemenea, activele totale ale băncii au crescut la peste 3 miliarde de euro iar numărul de clienţi ai băncii a ajuns la aproape 450.000.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO