Bănci și Asigurări

Carpatica vinde carduri cu display pentru tranzacţii pe internet

Carpatica vinde carduri cu display pentru tranzacţii pe internet

Autor: Ciprian Botea

30.11.2011, 00:02 1624

Carpatica, o bancă de talie redusă controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea, vinde carduri de debit cu display care încorporează dispozitivul de generare de parole pentru tranzacţii prin serviciul de internet banking.

Cardurile sunt emise sub sigla MasterCard şi includ una dintre cele mai noi tehnologii în domeniul instrumentelor de plată. Doar turcii de la Credit Europe mai vând pe piaţa locală un produs similar, lansat la începutul lunii noiembrie.

Parola unică necesară autentificării în aplicaţia de internet banking poate fi generată prin apăsarea unui buton sensibil la atingere care se află pe card şi este afişată pe un mic ecran situat în partea din dreapta sus a cardului. Parola se schimbă la fiecare utilizare, astfel că nu poate fi interceptată pentru a fi folosită ulterior în tranzacţii frauduloase.

"Cardul reprezintă trecerea spre o nouă viziune, aceea de a tranzita serviciile băncii în zona de online banking, o zonă cu un potenţial imens atât pentru bancă, cât şi pentru clienţi", a declarat Georgiana Coandă, director executiv reţea retail în cadrul Băncii Carpatica. Banca s-a concentrat mult timp pe segmentul corporate, dar în ultimii doi ani a adoptat o strategie de dezvoltare pe zona de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO