Bănci și Asigurări

Ce bănci oferă cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pe un an

Ce bănci oferă cele mai mari dobânzi la depozitele în...

Autor: Andra Oprescu

28.09.2014, 10:02 5395

Cea mai mare dobândă la un depozit bancar în lei pe un an, de 4,4%, este oferită în prezent de TBI Bank, o bancă de talie redusă care încearcă să-şi creeze astfel o bază de clienţi. 

Pentru suma de 10.000 de lei într-un depozit pe 12 luni, un client va obţine la scadenţă, după reţinerea impozitului pe venit de 16%, o dobândă de maximum 370 de lei.

Locurile următoare în clasamentul dobânzilor sunt ocupate de Veneto Banca (4,1%), Piraeus Bank (4,05%), Carpatica (4%) şi Banca Feroviara (4%). Băncile de talie mare au însă dobânzi mai mici, acestea fiind în jur de 3% pe an sau chiar sub acest prag în anumite cazuri. 

Spre comparaţie, la începutul anului dobânzile pentru un depozit constituit pe 12 luni ajungeau până la 5% pe an.

Populaţia se orientează tot mai mult spre depozitele pe termen lung, ca urmare a scăderii dobânzilor pe care le primesc dacă decid să-şi plaseze banii pe o perioadă mai mică de un an, astfel că  depozitele în lei ale persoanelor fizice cu scadenţa mai mare de un  an au avut o traiectorie ascendentă în ultima perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO