Bănci și Asigurări

Claire Schalenbourg, BRD - Groupe Soc-Gen: Bancherii de mâine vor dori să vadă sensul, impactul şi scopul jobului lor. Finanţarea sustenablă, ESG şi finanţările verzi dau un scop bancherilor de mâine

ZF Bankers Summit 2023, ziua 2

Claire Schalenbourg, BRD - Groupe Soc-Gen: Bancherii de...

Autor: Alex Ciutacu

27.06.2023, 17:15 86

Tinerii care se angajează astăzi în sistemul bancar românesc îşi doresc să vadă un scop pentru munca lor, precum şi un rezultat pozitiv al acesteia, iar valul de finanţări sustenabile, verzi şi ESG aduc un astfel de scop necesar, a explicat Claire Schalenbourg, directoarea de resurse umane a BRD - Groupe Soc-Gen, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2023.

„Bancherii de mâine vor dori tot mai mult să vadă un scop. Este fundamental ca toţi bancherii să vadă sensul, impactul şi scopul jobului lor. Finanţarea sustenabilă, ESG, finanţările verzi sunt foarte importante şi dau un scop bancherilor de mâine. Bancherul de mâine va vrea să vadă mpactul activităţii sale”.

Alte declaraţii:

  • Bancherii pe care îi recrutam ieri nu sunt bancherii pe care îi recrutăm astăzi şi nici bancherii pe care îi recrutăm mâine.
  • Avem nevoie de bancheri profesionişti care să aducă sfaturi cu valoare adăugată pentru clienţi şi cu siguranţă digitalizarea, automatizarea, optimizarea proceselor vor duce la tot mai puţine task-uri repetitive. Aproape că nu mai facem astăzi. Vor renunţa la task-urile fără valoare adăugată şi se vor concentra mai mult pe soluţii pentru clienţi.
  • Fluctuaţia de personal este sub nivelul pieţei, am reuşit să o ţinem sub control. E sănătos să ai o fluctuaţie uşoară, dar noi recrutăm mult, recrutăm în jur de 800-900 de persoane pe an. Şi avem 6.000 de oameni astăzi. Dar recrutăm şi pe poziţii de entry level, unde am avut o fluctuaţie mai mare, pe care am stabilizat-o.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO