Bănci și Asigurări

Clientii BCR au ridicat afacerile BCR Asigurari la 82 mil. euro

13.02.2006, 18:50 13

Compania BCR Asigurari, parte a grupului financiar Banca Comerciala Romana, a inregistrat anul trecut afaceri de peste 82 de milioane de euro (297 de milioane de lei), in crestere cu 130% in euro fata de anul anterior, potrivit rezultatelor preliminare ale companiei.

In acest an, compania se asteapta la o crestere cu 40% a volumului primelor brute subscrise.

Reprezentantii companiei spun ca rezultatul financiar pentru anul trecut este pozitiv, insa nu au precizat valoarea acestuia, deoarece inchiderea anului financiar inca nu a fost terminata.

In 2004, BCR Asigurari a obtinut un profit net de aproape 4,8 milioane de euro (peste 19,3 milioane de lei).

Pe partea de asigurari de viata, care reprezinta un sfert din portofoliu, afacerile companiei au crescut cu 352% in euro, pana la 21,3 milioane de euro (peste 77 milioane de lei). Vanzarile pe acest segment sunt sustinute, in mare parte, de clientii bancii din cadrul grupului. La contractarea unui imprumut, un client al BCR trebuie sa incheie o polita de asigurare de viata, iar solutia cea mai la indemana este cumpararea acestei polite de la BCR Asigurari, deoarece in fiecare sucursala a bancii exista si o agentie BCR Asigurari.

La sfarsitul anului trecut, actionarii BCR Asigurari au decis transferul portofoliului de asigurari de viata la compania de profil infiintata de BCR anul trecut, BCR Asigurari de Viata.

"Procesul de transferare a portofoliului de asigurari de viata la BCR Asigurari de Viata nu a fost inca finalizat, deoarece acest portofoliu este in curs de a fi inventariat", spune Romeo Jantea, director general la BCR Asigurari.

La sfarsitul anului trecut, functia de director general al BCR Asigurari de Viata a fost preluata de Florina Vizinteanu, fost director general la Omniasig Asigurari de Viata, companie detinuta in proportii egale de fondul de investitii TBIH si grupul Wiener Staedtische.

Austriecii de la Erste Bank, care au preluat la sfarsitul anului trecut BCR, afirma ca este posibil sa vanda BCR Asigurari si sa pastreze doar BCR Asigurari de Viata, spunand ca Erste nu se implica in asigurari non-viata, partenerul sau in acest domeniu fiind grupul austriac Wiener Staedtische.

Din asigurari generale, BCR Asigurari a subscris anul trecut prime duble fata de 2004, in valoare de 60,7 milioane de euro (aproape 220 de milioane de lei). Linia de business care a adus cel mai mare volum de subscrieri anul trecut au fost asigurarile de mijloace de transport terestru, care au ajuns la aproape 24 de milioane de euro (86,7 milioane de lei) prime brute subscrise, in crestere cu 90% in euro fata de 2004.

A doua linie de business ca pondere in afacerile companiei sunt asigurarile de credite si garantii. Pe acest segment, BCR Asigurari a subscris anul trecut prime brute in valoare de 20,3 mil. euro (peste 73,5 mil. lei), mai mult cu 78% comparativ cu anul anterior.

Asigurarile de incendiu si calamitati naturale au adus companiei afaceri de peste 8,3 milioane de euro (30,2 milioane de lei), in crestere cu aproape 27% fata de anul anterior. Valoarea totala a daunelor platite de BCR Asigurari s-a ridicat anul trecut la circa 31 milioane de euro (112,7 milioane de lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO