Bănci și Asigurări

Comisionul zilei. Băncile, în general, nu percep comisioane de adminstrare la contul de economii, dar există şi unele excepţii

Comisionul zilei. Băncile, în general, nu percep comisioane de adminstrare la contul de economii, dar există şi unele excepţii

Opţiunea unui cont de economii este un instrument folosit de bănci pentru a impulsiona economisirea, asemeni unui depozit bancar, doar că opţiunile de a retrage banii oricând sunt multiple.

Autor: Mircea Nica

10.10.2021, 10:03 748

♦ În timp ce majoritatea băncilor nu percep comisioane de administrare la contul de economii, Alpha Bank percepe un comision lunar de administrare a contului de economii de 4 lei pe lună ♦ First Bank ajunge la un comision de 2,5 lei pe lună, iar Idea Bank practică un comision lunar de administrare a contului de economii de 1 leu pe lună.

Băncile din România, au în ge­neral comision zero la administrarea con­tului de economii. Pe de altă parte, da­că retragi banii mai devreme de 12 luni, în unele situaţii poţi ajunge să plă­teşti un comision, în funcţie de ban­ca la care ai contul de economii, potri­vit informaţiilor publicate de bănci.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din Ro­mânia, după active, are zero comision de admi­nis­trare a contului de eco­nomii. Cu toate aces­tea, un cont de economii la BT vine cu o sumă mi­nimă eco­nomisită de 1.000 de lei şi în funcţie de suma eco­nomisită, do­bânda pe an variază de la 0,4% până la 0,8%. De asemenea, desfiinţarea contului de economii în lei, în pri­mele 12 luni de la înfiinţare va înseamna un comision de 0,5% din su­ma minimă, pe care clientul o va achita băncii.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO