Bănci și Asigurări

Compania de curierat Sameday, controlată de eMag, contractează un împrumut de 25,3 mil. euro de la Banca Transilvania, pentru susţinerea investiţiilor. BERD acoperă 65% din riscul de credit al tranzacţiei

Compania de curierat Sameday, controlată de eMag,...

Autor: Cristina Bellu

08.11.2023, 15:38 561

Banca Transilvania acordă un împrumut de 25,3 milioane de euro companiei de curierat Sameday, controlată de eMag, pentru susţinerea planului său de investiţii pe termen mediu.

În cadrul acordului, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acoperă 65% din riscul de credit al Băncii Transilvania în tranzacţie, potrivit unui anunţ comun al celor două instituţii.

Sameday oferă servicii de livrare în 24 de ore, inclusiv livrare şi returnare prin easybox. Finanţarea va permite extinderea reţelei de automate Sameday în România, Ungaria şi Bulgaria, adăugând peste 2.500 de automate noi în zonele urbane şi rurale.

Serviciul de livrare şi returnare easybox este utilizat de 86% dintre cumpărătorii online din zonele urbane, potrivit celor mai recente studii realizate de Sameday în România.

În ceea ce priveşte preferinţele pentru metodele de livrare, 48% dintre respondenţi indică easybox, în comparaţie cu 28% livrare la domiciliu, rezultat care confirmă că oamenii încep să aprecieze flexibilitatea şi controlul pe care îl oferă easybox-urile, deoarece acestea sunt disponibile 24/7 şi se află la o distanţă de 5 minute de mers pe jos în oraşele din România.

“Această metodă de livrare este mai eficientă atât pentru comercianţii online, cât şi pentru consumatori şi are un impact mai mic asupra mediului înconjurător. Extinderea reţelei de automate Sameday va permite, astfel, livrări mai ieftine şi mai sustenabile de comerţ electronic în ţară, beneficiind consumatorii şi afacerile locale din România, Ungaria şi Bulgaria care vând online”, spun oficialii Sameday.

Compania operează în prezent 4.960 de lockere easybox în cele trei ţări în care activează.

Cu o experienţă de 16 ani pe piaţa românească, o echipă de peste 5.000 de angajaţi şi parteneri şi o infrastructură digitală integrată, Sameday face parte din Dante International S.A., un important comerciant online din România care operează platforma de comerţ electronic eMAG, cu filiale în Ungaria şi Bulgaria.

Anul trecut, Sameday a încheiat cu afaceri de 736 mili­oane lei, după un avans de 20% faţă de anul anterior, potrivit date­lor Ministerului de Finanţe

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO