Bănci și Asigurări

Cristian Ionescu, fostul CEO al Asirom preia conducerea noului insurtech Eazy Asigurări, companie controlată de fondatorul Superbet, Sacha Dragic

Cristian Ionescu, noul director general al Eazy Asigurări: Sunt încântat să mă alătur echipei ambiţioase a Eazy Asigurări pentru a construi împreună o companie în care să integrăm toate oportunităţile date de tehnologie pentru a fi cât mai eficienţi operaţional, dar şi inovativi în dezvoltarea de produse şi servicii.

Cristian Ionescu, noul director general al Eazy Asigurări: Sunt încântat să mă alătur echipei ambiţioase a Eazy Asigurări pentru a construi împreună o companie în care să integrăm toate oportunităţile date de tehnologie pentru a fi cât mai eficienţi operaţional, dar şi inovativi în dezvoltarea de produse şi servicii.

Autor: Mircea Nica

01.02.2024, 16:19 334

Eazy Asigurări, care va fi primul Insurtech din România, îl va avea la cârma companiei pe Cristian Ionescu, care a fost înlocuit de Mădălin Roşu la conducerea Asirom. În acelaşi timp, Dan Filip va prelua poziţia de director general adjunct în cadrul companiei, iar mandatele celor doi sunt supuse aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

La mijlocul lunii septembrie 2023, EAZY Asigurări a primit din partea ASF autorizaţia de funcţionare şi autorizaţia de a practica asigurări generale inclusiv răspundere civilă auto (RCA). Compania face parte din portofoliul de investiţii în domeniul tehnologiei, controlat de Sacha Dragic, cofondator al Superbet Group.

În ultimii cinci ani, Cristian Ionescu a fost Preşedinte al Directoratului Asirom, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG). Anterior, a fost Director General Adjunct al Allianz-Ţiriac, companie în care a petrecut mai bine de 18 ani şi în cadrul careia a deţinut şi poziţiile de Chief Financial Officer şi Chief Operating Officer. Cristian Ionescu este absolvent al Facultăţii de inginerie electronică şi comunicaţii din cadrul Politehnicii Bucureşti şi are un MBA la Vienna University of Economics and Business.

“Sunt încântat să mă alătur echipei ambiţioase a Eazy Asigurări pentru a construi împreună o companie în care să integram toate oportunităţile date de tehnologie pentru a fi cât mai eficienţi operaţional, dar şi inovativi în dezvoltarea de produse şi servicii. Dezvoltarea sistemelor folosind încă de la început ultimele tehnologii conferă un avantaj pe care îl vom valorifica în interesul clienţilor şi partenerilor noştri”, a declarant Cristian Ionescu, noul Director General al Eazy.

În ceea ce-l priveşte pe Dan Filip, el vine cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul asigurărilor şi a lucrat ca Head of Actuarial Cash-Flow Modelling la NN Rotterdam, iar anterior ca director financiar în cadrul NN românia. S-a alăturat Eazy încă din 2022 şi a asigurat conducerea executivă pe parcursul perioadei de autorizare a companiei.

“EAZY a nominalizat la nivel de CA şi a înaintat către ASF propunerea de a aproba numirea lui Cristian Ionescu ca Director General şi a lui Dan Filip ca Director General Adjunct. Cristian este un executiv a cărui experienţă va accelera planurile EAZY de creştere şi dezvoltare, continuând strategia de  a fi primul insurtech din România”, a declarat Theodor Alexandrescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al EAZY Asigurări.

Compania va acoperi zona asigurărilor generale, inclusiv segmentul poliţelor obligatorii RCA. Obiectivul este de a pune bazele unui insure-tech bazat pe un model de business complet nou, care să devină un jucător solid în piaţa locală de asigurări şi să se poată extinde la nivel regional pe termen mediu, susţine reprezentanţii companiei.

“Sectorul asigurărilor trebuie dus şi în România în era high tech şi asta vrem prin acest nou business. Ne dorim profesionalizarea şi digitalizarea pieţei locale, în acord cu un client modern obişnuit deja cu platforme de genul Amazon, Revolut, eToro”,  declara fondatorul EAZY, Sacha Dragic la momentul primirii avizului ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO