Bănci și Asigurări

Criza îşi arată faţa în bilanţul giganţilor bancari europeni: SocGen înregistrează o pierdere surpriză de 1,5 miliarde de euro

Criza îşi arată faţa în bilanţul giganţilor...

Autor: Ştefan Stan

03.08.2020, 08:41 898

SocGen a raportat luni dimineaţă o pierdere surpriză de 1,26 miliarde de euro, extinzând un şir de rezultate financiare slabe care vor pune presiune pe CEO-ul Federic Oudea, scrie Bloomberg.

Creditorul francez a raportat un cost de 1,33 miliarde de euro în urma unui review al pieţelor globale şi al serviciilor de invesitţii.

Aceasta a venit imediat după o perioadă dură pentru bancă, care a înregistrat un declin de 80% al veniturilor provenite din activitatea de tranzacţionare de capital.

Oudea, care deja era sub presiune din partea boardului după o pierdere neaşteptată în primul trimestru, reduce riscul şi caută să crească profitabilitatea, în timp ce se chinuie să menţină poziţia de creditor a băncii. 

SocGen a făcut provizioane de apraope 1,28 mld. euro în T2 pentru a acoperi costul împrumuturilor nepeformante, mult peste cele 820 de milioane de euro păstrat în T1. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO