Bănci și Asigurări

Criza valutară provocată de războiul din Ucraina s-a domolit ieri la casele de schimb. Oamenii nu ştiu de unde să cumpere euro

Curs de schimb online. Curs la case de schimb valutar Piaţa unirii,7 martie, ora 16.00

Curs de schimb online. Curs la case de schimb valutar Piaţa unirii,7 martie, ora 16.00

Autor: Mircea Nica

08.03.2022, 00:07 22479

Odată cu escaladarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina, numărul refugiaţilor care vin în România tot creşte, iar majoritatea caută să îşi schimbe banii cu care au venit în euro Prelungirea războiului de lângă România determină şi românii să înceapă să îşi schimbe banii şi economiile în valută.

Românii cu conturi la bănci pot schimba în aplicaţie lei în euro, dar cine vrea euro cash trebuie să scoată de la bancomatele în euro sau să cumpere de la ghişeele băncilor. Cursurile la casele de schimb au urcat în ultimele zile la 5 lei/euro, avansând săptămâna trecută spre 5,3 lei/euro sau chiar peste, în timp ce cursul BNR a rămas stabil, sub 4,95 lei/euro.

Casele de schimb au ajuns duminică să vân­dă cu 5,33 lei/euro, ba chiar la unele agenţii de schimb ajungând şi la un nivel mai mare. Pe fondul războiului din Ucraina şi al fluxului semnificativ de refu­giaţi care a intrat în România în ultima săp­tămână, casele de schimb au fost nevoite să sus­ţină un număr tot mai mare de solicitări pen­tru euro, epuizând în cele din urmă rezervele de valută de care dispuneau, fapt care a dus la o creştere semnificativă a preţului la euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO