Bănci și Asigurări

​Euro sare de 4,5 lei la cursul BNR, plus 0,2% într-o singură şedinţă. Dolarul câştigă 0,7% la 3,93 lei. Analişti: “Leul ar trebui să se deprecieze în continuare, posibil spre 4,53 lei/euro”

​Euro sare de 4,5 lei la cursul BNR, plus 0,2% într-o...

Autor: Liviu Popescu

05.05.2016, 13:26 1107

Moneda românească s-a depreciat astăzi în faţa principalelor trei valute (euro, dolar şi francul elveţian).

Referinţa anunţată de BNR pentru un euro a fost astăzi de 4,5 lei, în urcare cu 0,2% faţă de şedinţa precedentă, în timp ce dolarul american s-a apreciat în faţa leului cu 0,7%. Moneda americană este cotată la 3,93 lei. Euro atinge astfel cel mai ridicat nivel din februarie încoace.

“Cum aversiunea faţă de risc la nivel global se menţine alături de lângă temerile interne, leul ar trebui să se deprecieze în continuare, posibil mergând spre 4,53 lei/euro în săptămânile următoare”, scriu analiştii de la ING Bank într-un raport.

Francul elveţian s-a apreciat uşor la 4,09 lei.

Pe plan extern, dolarul a continuat să se deprecieze faţă de celelalte valute majore şi a atins un minim al ultimelor nouă luni faţă de euro, la 1,15 dolari pentru un euro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO