Bănci și Asigurări

Exclusiv ZF. Topul celor mai mari şi al celor mai mici salarii din bănci. Americanii de la Citibank plătesc cele mai mari salarii, iar CEC cele mai mici. Topul integral, pe ZF Corporate.ro

Autor: Adelina Mihai

01.11.2016, 00:08 15877

Cel mai mare salariu mediu net din sis­te­mul bancar este oferit de Citi­bank, unde un angajat câştigă, în me­die, peste 13.200 de lei net pe lună. La coada clasamentului este CEC Bank ai cărei salariaţi primesc, în medie, câte 2.850 de lei net/lună.

Citibank, Eximbank, Bank of Cyprus, BCR Banca pentru Locuinţe şi Blom Bank sunt băncile cu cele mai mari salarii medii din sistem, având în vedere că oferă salarii medii cuprinse între 7.500 şi 13.200 de lei net pe lună, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor din bilanţurile băncilor.


Cum arată casa lui Calvin Harris, cel mai bine plătit DJ din lume. Muzicianul şi-a scos la vânzare ”castelul” pentru 10 mil. de dolari

Cum arătau acum 15-20 de ani cei mai puternici bancheri şi oameni de afaceri din România şi cum arată acum


„Băncile aflate în topul celor care oferă cele mai mari salarii medii nu sunt bănci corporate şi nu au sucursale în ţară care să «strice» media salarială pentru că au o diversitate mai mare în structură, nu doar angajaţi cu venituri mari“, a spus Alina Popescu,  talent information solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Compa­nies.

Cu un număr mediu de 217 angajaţi în 2015, americanii de la Citibank au un salariu mediu de  peste 13.200 de lei net pe lună, de trei ori mai mare decât media la nivel naţional în sistemul bancar (de 4.236 de lei net pe lună).

„Citibank este un fel de birou-reprezentanţă în România, nu este o bancă în adevăratul sens al cuvântului prin prisma funcţiunilor bancare. Ei şi-au vândut partea de retail acum ceva vreme şi probabil că şi-au păstrat biroul aici pentru că au clienţi globali care se aşteaptă să poată lucra cu ei şi în România. Probabil că majoritatea angajaţilor sunt oameni de corporate banking sau de risc, cu un grad înalt de calificare şi aşa se explică media salarială mare“, a explicat Radu Furnică, preşedintele firmei de executive search Leadership Development Solutions.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO