Bănci și Asigurări

Firma de avocatură Dentons a asistat consorţiul de bănci format din BCR, BRD Groupe Société Générale şi Raiffeisen Bank în emisiunea de obligaţiuni de 555 mil. lei a Primăriei Municipiului Bucureşti

Loredana Chitu, partener şi coordonator al departamentului de pieţe de capital din cadrul Dentons Bucureşti

Loredana Chitu, partener şi coordonator al departamentului de pieţe de capital din cadrul Dentons Bucureşti

Autor: Cristina Bellu

15.05.2023, 11:30 218

Dentons a asistat consorţiul de bănci format din Banca Comercială Română S.A., BRD – Groupe Société Générale S.A. şi Raiffeisen Bank S.A., în emisiunea şi plasamentul de către Primăria Municipiului Bucureşti  de obligaţiuni cu o valoare nominală totală de 555 milioane de lei (aproximativ 110 milioane de euro), destinate refinanţării unei datorii existente.

Obligaţiunile emise de Primăria Municipiului Bucureşti au intrat pe 28 aprilie la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier PMB30. Aceasta este a şaptea emisiune pe care PMB o emite începând cu anul 2015.

În cadrul plasamentului privat, Municipiul Bucureşti a emis un număr de 55.500 de obligaţiuni nominative, negarantate, neconvertibile, denominate în lei, având o maturitate de şapte ani, cu o valoare nominală unitară de 10.000 lei şi cu o rată anuală a dobânzii fixă de 8,9%, către investitori instituţionali români. Obligaţiunile vor ajunge la scadenţă în data de 25 aprilie 2030.

Loredana Chitu, partener şi coordonator al departamentului de pieţe de capital din cadrul Dentons Bucureşti, a condus echipa din care au făcut parte Alin Roca şi Mirela Rusnac (associates) - avocaţi specializaţi ai practicii de piaţă de capital, Maria Tomescu (counsel) şi Cătălina Râcă (senior associate) - avocaţi specializaţi ai practicii de drept financiar, Andrei Orbeşteanu (senior associate) – avocat specializat al practicii de litigii) şi Simona Moisa (senior associate) – avocată specializată a practicii de dreptul muncii şi protecţia datelor cu caracter personal.

Echipa Dentons, alcătuită din avocaţi din mai multe jurisdicţii, asistă în prezent Hidroelectrica în legătură cu cel mai mare IPO din istoria României şi unul dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est din acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO