Bănci și Asigurări

Generali a reusit sa ramana pe profit si in 2009

25.03.2010, 23:06 23

Generali, una din primele zece companii din piata asigurarilor,a incheiat anul trecut cu un profit net de 15,9 mil. lei (3,8 mil.euro), semnificativ mai mare decat cel din 2008.

Compania incepe astfel sa-si revina din punctul de vedere alrezultatului financiar, dupa ce in perioada 2004-2006 a inregistratpierderi, iar in 2007 si 2008 castigurile au fost modeste. Pentruanul acesta compania si-a bugetat un profit de circa 5 milioane deeuro.

"Avand in vedere ca 2009 a fost un an bun pentru investitii, caurmare a crizei de lichiditate care a impins in sus ratele dedobanda din piata, am incercat sa profitam de acest moment,investind pe durate mai lungi, ceea ce a determinat crestereaduratei medii a portofoliului", afirma reprezentantii GeneraliAsigurari.

Asteapta o crestere de 5% a afacerilor

Generali si-a planificat pentru acest an sa atinga un volum deprime brute subscrise de 529,2 mil. lei, cu 5,5% peste rezultatuldin 2009, potrivit bugetului companiei. Pe segmentul asigurarilorgenerale compania si-a bugetat o crestere de 3% a subscrierilor,pana la 430 mil. lei, dupa ce anul trecut cresterea a fost de 26%.Pe asigurari de viata bugetul prevede o majorare de 17% asubscrierilor, pana la 99 mil. euro, dupa ce anul trecut Generali ascazut cu 1% pe aceasta piata.

"Bancassurance si dezvoltarea partenerilor din vanzari, dar siconsolidarea fortei proprii de vanzare si a canalelor directe, aufost principalele arii de actiune ale managementului companiei (in2009 - n.r.). In vederea imbunatatirii in continuare aprofitabilitatii si pentru a asigura dezvoltarea companiei au fostinitiate in 2009 un numar de proiecte, dintre care cele maiimportante au fost reducerea numarului de polite lapsate (reziliate- n.r.) si inregistrarea documentelor la autoritatea desupraveghere pentru transferul portofoliului de viata al Ardaf laGenerali", mai spun oficialii companiei.

Generali avea la sfarsitul anului trecut 433 de angajati, fatade 450 in 2008. Compania este controlata de grupul Generali PPF,care mai detine asiguratorii Ardaf si RAI, dar si un administratorde pensii private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO