Bănci și Asigurări

GfK: Doar 4% dintre români folosesc Internet Banking

GFK: Doar 4% dintre români folosesc Internet Banking

Autor: Marius Radu - Mediafax

09.06.2011, 12:35 364

România are una dintre cele mai mici rate de penetrare aserviciilor bancare prin Internet din ţările Europei Centrale şi deEst, de 4%, comparativ cu 42% în Cehia, 34% în Austria sau 13% înCroaţia, potrivit unui studiu GFK.

Potrivit studiului, doar Bulgaria are un grad de penetrare mairedus decât România, de 2%.

Dintr-o medie de 4,5 activităţi derulate pe Internet, 4,2 suntpentru informare, comunicare şi amuzament, un număr foarte redus deutilizatori accesând Internetul pentru tranzacţii.

Astfel, dintr-un total de 9,6 milioane de români bancarizaţi,doar 4% îşi verifică contul prin Internet banking şi 3% factranzacţii folosind acest serviciu online. Un procent asemănătorface plăţi online cu cardul (3%, faţă de 9% în Austria) sau plăţide pe telefonul mobil (1,6%, faţă de 29% în Austria) şi doar 3% auachiziţionat un serviciu financiar prin intermediulInternetului.

"Deşi penetrarea Internetului în România este una dintre celemai mici din regiune, există încă suficient de mult loc pentrudezvoltarea serviciilor financiare digitale. Cu atât mai mult cucât utilizarea telefonului mobil se află în plin avânt - nu numaica răspândire, ci şi ca intensitate - dar este folosit în principalpentru comunicare şi distracţie", se arată într-un comunicat alinstitutului de cercetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO