Bănci și Asigurări

Grecii de la Eurobank vor să scape de divizia locală de leasing cu pierderi de 60 mil. lei în 5 ani

Grecii de la Eurobank vor să scape de divizia locală de...

Autor: Anelis Baciu

24.09.2015, 00:00 345

Grupul elen Eurobank şi-a scos la vânzare divizia de leasing de pe piaţa locală - ERB Leasing -, negocierile cu potenţiali cumpărători fiind la început, potrivit mai multor surse din piaţă. Oficialii Bancpost şi ERB Leasing nu au dorit însă să comenteze informaţiile privind posibila vânzare.

Compania de leasing a grecilor a strâns pierderi de circa 60 de milioane de lei în ultimii cinci ani şi nu a reuşit să obţină o cotă sem­nificativă din piaţa locală de leasing. Numai anul trecut rezultatul ne­gativ raportat de ERB Leasing a cumulat 34 mil. lei, potrivit da­te­lor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

ERB Leasing se situat pe ultimul loc în clasamentul de la finalul lunii septem­brie a anului trecut, cu o cotă de piaţă de numai 0,2%. Finanţările acor­date de greci intraseră pe o pantă des­cendentă în ultima perioadă şi nu tre­ceau pragul de 3 milioane de euro după primele nouă luni ale anului trecut, ulti­mele date disponibile. Faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent volumul finanţărilor scăzuse cu aproape 70%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO