Bănci și Asigurări

Grupul olandez ING îşi schimbă CFO-ul după ce fostul director financiar a fost implicat într-un scandal de spălare de bani

Grupul olandez ING îşi schimbă CFO-ul după ce fostul...

Autor: Alex Ciutacu

05.12.2018, 15:18 429

Grupul olandez ING îl promovează pe Tanate Phutrakul în funcţia de director financiar pentru a-I prelua atribuţiile lui Koos Timmermans, după demisia acestuia de la începutul toamnei, potrivit MarketWatch.

Schimbarea la nivel de management vine după ce banca olandeză a acceptat în luna septembrie să plătească penalizări în valoare de 775 de milioane de euro într-o înţelegere cu procurorii olandezi, pentru că nu ar fi reuşit să aplice mai strict reglementările anti-spălare a banilor.

Phutrakul va prelua funcţia de CFO de la TImmermans în data de 7 februarie 2019 – la o zi după ce compania va prezenta rezultatele pentru T4 şi pentru întreg anul.

Consiliul de supraveghere al băncii îl va numi pe Phutrakul membru al board-ului executiv ING Group în cadrul întâlnirii anuale a companiei din aprilie 2019.

Numirea acestuia în funcţia de CFO a fost aprobată deja de Banca Centrală Europeană, transmite ING.

Phutrakul a ocupat până acum funcţia de controlor financiar în cadrul grupului, încă de la data de 1 octombrie. Înainte de asta, Phutrakul a fost CFO al ING Belgia încă din ianuarie 2015.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO