Bănci și Asigurări

Grupul Volksbank mută operaţiunile din România într-o nouă divizie şi va încerca să le vândă

 Grupul Volksbank mută operaţiunile din România într-o nouă divizie şi va încerca să le vândă

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

16.12.2011, 10:22 3382

Volksbank România va fi transferată într-o nouă divizie a grupului austriac Volksbank, formată din afacerile non-core, alături de Volksbank Leasing International şi Volksbank Malta, active pe care va încerca să le vândă în funcţie de condiţiile din pieţe.

Acţionarii Volksbank au aprobat, în întrunirea de joi a Consiliului de Supraveghere, reorganizarea internă a diviziilor grupului, proiect care va conduce, printre altele, la reducerea personalului cu 20% până la finele anului 2013, afectând aproximativ 250 de angajaţi, se arată într-un comunicat al băncii austriece.

Citiţi - Top 10 bănci după profit la nouă luni

"Am inclus într-o divizie separată unităţile de business care nu vor mai face parte din operaţiunile de bază ale grupului. Astfel, vom avea mai puţine active, consolidând capitalizarea", a declarat, în comunicat, directorul general al Volksbank AG, Gerald Wenzel.

Operaţiunile de bază vor fi consolidate în divizia Market, în timp ce divizia Non-Core Business va conţine toate afacerile la care grupul va renunţa pe termen lung pentru a-şi consolida capitalizarea.

Volksbank România, Volksbank Leasing International şi Volksbank Malta vor fi incluse în divizia Non-Core Business şi vor fi vândute, în funcţie de situaţia din piaţă, se spune în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO