Bănci și Asigurări

Gyula Fater, CEO OTP Bank România: Încă negociem cu potenţialii cumpărători, semnarea unui acord nu va determina schimbări imediate pentru clienţi, ne menţinem interesul general de creditare

Gyula Fater, CEO OTP Bank România: Încă negociem cu...

Autor: Mircea Nica

27.10.2023, 00:08 4656

Din cauza lipsei de oportunităţi locale de creştere prin achiziţii, Grupul OTP a decis să extindă opţiunile strategice ale OTP Bank România, luând în considerare vânzarea băncii  Strategia noastră a fost întotdeauna să fim un jucător relevant în piaţă, care nu compromite calitatea portofoliului pentru a creşte cota de piaţă. În contextul potenţialei tranzacţii, nu a fost pusă problema înăspririi condiţiilor de creditare Mergând mai departe pe problema continuităţii afacerii, activitatea noastră se desfăşoară în condiţii normale, iar clienţii beneficiază de acelaşi nivel al serviciilor ca şi până acum.

OTP Bank se află într-o etapă a procesului în care poate negocia cu potenţialii cumpă­rători care sunt intere­saţi, momentan nu s-a luat o decizie, dar în momentul în care se va semna un acord, acest lucru nu va însemna schimbări imediate pentru clienţi, mai ales că potenţiala tranzacţie s-ar întinde pe mai multe luni, a spus Gyula Fater, CEO al OTP Bank, într-un interviu pentru ZF.

„În acest moment, ne aflăm într-o etapă a procesului în care putem negocia cu potenţialii cumpărători care sunt interesaţi. Nu a fost luată încă o decizie. Având în vedere probabilitatea vânzării afa­cerilor locale de către grup, semnarea unui acord nu va determina nicio schimbare instant pentru clienţii noştri, pentru că este un proces care necesită timp şi se va întinde probabil pe durata mai multor luni. Nu vrem să le stârnim anxietăţi, vom continua să comunicăm cu ei la fel de trans­pa­rent şi direct ca şi până acum şi vom anunţa orice schimbări importante în timp util“, a explicat şeful OTP Bank.

Din perspectiva grupului ungar, Gyula Fater susţine că OTP Bank România este o bancă solidă, inovatoare şi gestionată optim, iar din cauza lipsei de oportunităţi locale de creştere prin achiziţii, grupul OTP a decis să extindă opţiunile strategice ale OTP Bank România, luând în considerare vânzarea băncii.

„Aşteptările grupului OTP sunt ca potenţiali cumpărători să identifice o oportunitate excelentă de a-şi consolida prezenţa prin câştigarea unei foarte bune baze de clienţi, dobândirea unei echipe eficiente şi calificate“, a mai adăugat Gyula Fater.

În ceea ce priveşte activitatea băncii pe piaţa locală, CEO-ul băncii a explicat că OTP Bank îşi menţine inetresul general de creditare, în special în aceste segmente, respectiv retail şi ipotecare, iar serviciile băncii funcţionează în mod normal.

„Apetitul clienţilor pentru creditele de retail este încă bun, cu volume în creştere atât pentru creditele de nevoi personale, cât şi pentru cele ipotecare, determinate de dorinţa de predictibilitate pe fondul ratelor ridicate ale dobânzilor. Iar statisticile BNR o confirmă. OTP Bank îşi menţine interesul general de creditare, în special în aceste segmente, serviciile băncii funcţionează în mod normal şi oferim în mod curent soluţii de creditare, instrumente digitale şi de finanţare. Având în vedere creşterea preţurilor, mulţi se concentrează pe refinanţarea obligaţiilor existente pentru a îşi uşura povara financiară, mai degrabă decât pe a contracta noi împrumuturi“, a mai detaliat şeful OTP Bank.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO