• Leu / EUR4.9221
  • Leu / GBP5.6028
  • Leu / USD4.5466
Bănci și Asigurări

Henk Paardekooper, RBS: Vor mai ieşi bănci din piaţă. Nu poţi să rezişti ca bancă universală fără masă de clienţi

Henk Paardekooper, RBS: Vor mai ieşi bănci din piaţă. Nu poţi să rezişti ca bancă universală fără masă de clienţi

Henk Paardekooper, country executiv Russia şi hub executive CEE al RBS Mă aştept ca procesul de consolidare a sistemului bancar să continue. Vor mai fi ieşiri din piaţă pentru că nu poţi să rezişti ca bancă universală dacă nu ai o masă importantă de clienţi. Dacă te axezi pe o nişă, poţi rezista şi cu o dimensiune redusă. (...) RBS România era o bancă mică pentru un model universal, dar nu a fost vorba neapărat despre dimensiune. A ţinut mai degrabă de strategia la nivel global a grupului.

Autor: Ciprian Botea

24.12.2014, 00:06 938
Bancherul olan­dez care a coordonat vânzarea por­to­foliului RBS România către UniCredit, crede că vor fi în continuare bănci străine care vor decide să părăsească piaţa locală pentru că sunt prea mulţi jucători de tip universal care se luptă pentru un volum limitat de active.
 
„Mă aştept ca procesul de con­solidare a sistemului bancar să continue. Vor mai fi ieşiri din piaţă pentru că nu poţi să rezişti ca bancă universală dacă nu ai o masă importantă de clienţi. Dacă te axezi pe o nişă, poţi rezista şi cu o dimensiune redusă“, a declarat Paar­dekooper, într-un interviu pentru ZF.
 
RBS a finalizat luna aceasta transferul portofoliului corporate către UniCredit Ţiriac după ce în toamna anului trecut şi portofoliul de retail fusese preluat tot de italieni.
 
Paardekooper, 50 de ani, a super­vizat în ultimii trei ani procesul de vânzare a activelor locale ale RBS Ro­mânia din poziţia de CEO al băncii lo­cale, iar din septembrie a fost transferat de grupul britanic la Mos­cova, de unde se ocupă de operaţiunile RBS din Ru­sia, Polonia, Cehia, Turcia şi Kazahstan. De la începutul anului viitor el nu va mai avea nicio responsabilitate privind banca locală, de procesul de închidere a sucursalei urmând să se ocupe o echipă  locală coordonată de un director executiv. „Eu am renunţat treptat la atribuţiile locale. De anul viitor mă voi dedica complet noii slujbe.“
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9221
Diferență: 0,3896
Ieri: 4.9030
Azi: 4.5466
Diferență: 1,1795
Ieri: 4.4936
Azi: 5.6028
Diferență: 0,4122
Ieri: 5.5798
Azi: 4.8998
Diferență: 0,1492
Ieri: 4.8925