Bănci și Asigurări

Începe să scadă. Investitorii străini aveau la final de septembrie 22,5 mld. lei plasaţi în titluri româneşti, ponderea coborând la 18,4%

Începe să scadă. Investitorii străini aveau la final...

Autor: Claudia Medrega

29.11.2016, 00:05 116

Intrările de investiţii străine de portofoliu pe piaţa titlurilor de stat s-au diminuat în septembrie şi au ajuns după primele nouă luni la 22,5 mld. lei, astfel că ponderea deţinerilor nerezidenţilor în totalul portofoliului de datorie publică internă a coborât la 18,4%. La finele lunii august ponderea deţinerilor străinilor se apropiase de 19%.

Ponderea plasamentelor nerezidenţilor în ti­tluri de stat româneşti depăşeşte nivelul din ace­eaşi perioadă a anului trecut şi este şi peste valoa­rea de la sfârşitul anului 2015. La finalul anului trecut, investitorii străini aveau un portofoliu de titluri de stat de 20,8 mld. lei (17,6%).

Portofoliul de titluri de stat în lei aparţinând nerezidenţilor era în septembrie de aproape 21,6 miliarde de lei, iar deţinerile de titluri deno­minate în euro emise pe piaţa internă au coborât la 202,5 mil. euro, potrivit celor mai recente date publicate de Ministerul Finanţelor. Din totalul titlurilor de stat denominate în lei, străinii aveau în august o pondere de 18,8%, în scădere faţă de luna precedentă, iar deţinerile nerezidenţilor de instrumente în euro emise local s-au diminuat la 11,9% din totalul de 1,7 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO