Bănci și Asigurări

Isărescu: Reducerea TVA ca o soluţie de ieşire din criză, dovadă a incoerenţei

Isărescu: Reducerea TVA ca o soluţie de ieşire din criză, dovadă a incoerenţei

Autor: Mediafax

27.10.2010, 16:13 33

Prima de risc a României, reflectată de CDS-ul cu 300 de punctede bază peste cel al ţărilor europene performante, reflectăincoerenţa politicilor economice şi a mesajului transmis înexterior, pentru că fundamentele nu justifică ecartul, a declaratmiercuri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de Mediafax.

"CDS în România reflectă o coerenţă scăzută, ca să nu zicaltfel, dacă nu în politici, măcar în mesajul pe care-l transmitemîn exterior. Plătim cu toţii şi căutăm vinovaţi în alte locuridecât ar trebui (..) Cum putem să vorbim de coerenţă dacă discursulpublic vorbeşte acum de reducerea TVA ca o soluţie de ieşire dincriză. Suntem total incoerenţi dacă după trei luni de la majorareaTVA venim cu acest mesaj", a spus Isărescu, la seminarul "România,încotro? Cum să redăm încrederea?

Guvernatorul BNR a continuat arătând că România a fost obligatăsă crească TVA de la 19% la 24% pentru a putea restrânge deficitulbugetar, iar această măsură a afectat semnificativ conduitapoliticii monetare.

"Prin forţa lucrurilor, ţara asta a trebuit să majoreze TVA dela 19 la 24%. Ne-a înterupt nouă, BNR, un întreg ciclu de reducerea dobânzii şi nu este o chestie de joacă, să ai o anumită ţinută înpolitica monetară şi să fii întrerupt brutal, şi chiar să existeriscul întoarcerii", a afirmat Isărescu. Citiţi mai multe despredeclaraţiile guvernatorului BNR pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO