Bănci și Asigurări

IT&C a câştigat teren, ponderea agriculturii a scăzut, iar comerţul şi-a sporit contribuţia la creşterea economică din primul trimestru

IT&C a câştigat teren, ponderea agriculturii a scăzut,...

Autor: Andra Oprescu

18.06.2015, 00:08 657

Domeniul IT&C a câştigat teren de la un an la altul în perioada 2013-2015, ponderea agriculturii a scăzut, iar comerţul şi-a sporit contribuţia la creşterea economică.

ContribuÅ£ia sectorului  IT&C la creÅŸterea PIB a crescut foarte mult în ultimii ani, acest sector dovedind că poate deveni un adevărat motor pentru economia românească. ÃŽn primul trimestru din acest an, informaÅ£iile ÅŸi comunicaÅ£iile au contribuit cu 0,9 pp la avansul de 4,3% al PIB, în timp ce în T1 2013 acestea au adus doar 0,3 pp din creÅŸterea economică.

Contribuţia IT&C din T1 din acest an a fost a doua cea mai mare contribuţie la creşterea economică, alături de industrie, ceea ce este remarcabil, având în vedere că industria reprezintă peste 20% din PIB, iar informaţiile şi comunicaţiile au o pondere de doar 7%. Totuşi, ponderea redusă a fost compensată de avansul foarte rapid al acestui domeniu, de 13,2%. Spre comparaţie, volumul de activitate din industrie a urcat cu 4,2%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO