Bănci și Asigurări

Leul s-a apreciat semnificativ faţă de euro spre finalul sesiunii

 Leul s-a apreciat semnificativ  faţă de euro spre finalul sesiunii

Autor: Monica Juganaru

22.03.2011, 17:23 21

Cotaţiile monedei naţionales-au menţinut pe scădere în partea a doua asesiunii de marţi, iar cursul fluctua aproape de4,13 lei/euro la închiderea şedinţei, pe fondul vânzărilor devalută, în principal din partea jucătorilor străini care văd leulmai puternic, potrivit dealerilor.

În jurul orei 16:30,cotaţiile s-au plasat în intervalul 4,1270 -4,1305 lei/euro, cu circa trei bani sub nivelul de luni seară, cândbăncile schimbau euro pentru 4,1600 - 4,1608 lei.

"Jucătorii străini mizează pe unleu mai puternic, iar principalele ordine plasate în piaţă sunt devânzare de valută, iar cei care cumpără o fac pentru a vinde maideparte. JP Morgan a anunţat recent o prognoză de curs pentru2011 de 4 lei/euro, iar jucătorii văd paritatea îndirecţia aceea", a declarat pentru MEDIAFAX dealerul uneibănci.

Oferta devalutăa dus cotaţilepână la un nivel minim al zilei de 4,1250 - 4,1270 lei/euro, undeau apărut câteva ordine de cumpărare de euro, iar cursul s-aîndreptat uşor spre 4,13 lei/euro.

Dealerii spun că posibilitateaunei intervenţii indirecte a Băncii Naţionale a României (BNR) ascăzut, întrucât străinii au fost destul de activi înpiaţă.

În precedentele şedinţe deapreciere a leului, dealerii nu au exclus însă vânzări de euro alebăncii centrale, cu scopul de a tempera inflaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24