Bănci și Asigurări

Libra deschide a doua sucursală din Constanţa şi ajunge la o reţea de 44 de unităţi

Libra deschide a doua sucursală din Constanţa şi...

Autor: Anelis Baciu

16.02.2016, 00:00 66
Libra Bank, un jucător de talie mică din sectorul bancar specializat pe nişa profesiilor liberale, a ajuns la o reţea teritorială formată din 44 de sucursale, după ce a mai deschis o unitate la Constanţa. Decizia Libra de a deschide o a doua sucursală la Constanţa a fost motivată de „potenţialul economic al zonei şi de ritmul de dezvoltare alert“. Libra Bank se poziţionează în a doua parte a clasamentului bancar, având o cotă de piaţă de sub 1% şi active de 1,7 miliarde de lei (380 mil. euro). Banca nu şi-a anunţat încă rezultatele pe întreg anul trecut, însă după primele nouă luni ale anului raportase un profit de 3,5 milioane de lei.

Stocul creditelor cumula 1,9 miliarde de lei, în urcare cu o treime, în timp ce depozitele ajunseseră la 1,4 miliarde de lei. Libra, care în ultimii ani s-a concentrat pe nişa finanţărilor pentru liber-profesionisti şi a firmelor de dimensiuni reduse, a început să fie mai activă în zona imobiliară, banca anunţând la începutul acestui finanţarea a două proiecte rezidenţiale în Cluj şi Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO