Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor va trebui să refinanţeze în 2011 datorii în monedă locală de 17 mld. lei

07.09.2010, 12:04 25

Ministerul Finanţelor va trebui să refinanţeze anul viitordatorii în monedă locală de 17 miliarde lei, iar deficitul bugetarva fi de 31 miliarde lei, potrivit estimărilor cuprinse într-oanaliză a ING Bank, prezentată marţi, informează Mediafax Business.

Totodată, ING estimează că, dacă arieratele actuale ale statuluinu vor fi plătite mai devreme de anul viitor, deficitul bugetar seva lărgi cu circa 1% din PIB.

Analiza ING Bank se referă la consecinţele faptului căMinisterul Finanţelor a refuzat din această vară să plăteascărandamente mai mari de 7% pentru titlurile de stat nou emise, înlei.

Datoria publică a României a scăzut în iunie faţă de mai cu 1,45miliarde de lei şi a coborât la 34,66% din PIB. În termeninominali, datoria a scăzut la 176,9 miliarde de lei. Cea mai mareparte a datoriei publice, respectiv 43,44%, era în lei, iar 42,16%în euro. Împrumuturile în alte valute reprezantau aproximativ 15%din total. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels