Bănci și Asigurări

Negriţoiu, ASF: Se diversifică oferta pe RCA. Vom avea 2 asigurători care vin pe paşaport european: firma bulgărească Dallbogg şi firma irlandeză Euro Insurance

Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorită­ţii de Supraveghere Financiară

Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorită­ţii de Supraveghere Financiară

Autor: Anelis Baciu

02.02.2017, 00:04 361
Încă trei companii de asigurări vor intra pe piaţa poliţelor auto obligatorii (RCA) în acest an, dintre care două pe baza pa­şaportului european de liberă circu­laţie a serviciilor, respectiv firma bul­gărească Dallbogg şi o firmă din Irlanda - Euro Insurances, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele Auto­rită­ţii de Su­pra­veghe­re Financiară (ASF), în cadrul unei con­fe­rinţe organiza­te de Media Xprimm.
 
Şeful ASF a spus că dis­cu­ţiile cu cele două fir­me de asi­­gu­rare şi auto­rită­ţile fi­nan­ciare din Bul­g­-aria şi Ir­lan­da au durat circa un an.
 
„Discuţiile au durat un an pentru că am vrut să ne luăm măsuri de siguranţă. Ne-am uitat la resursele şi situa­ţia finan­cia­ră ale aces­tor fir­me. Am avut discuţii şi cu auto­rită­ţile de su­pra­ve­ghe­re loca­le“, a pre­cizat Mişu Negri­ţoiu. Totodată, el a spus că pro­ba­bil şi gru­pul ger­man Ergo va fi autorizat să vân­dă poliţe RCA în pe­rioa­da martie-aprilie. Po­tri­vit re­pre­zen­tanţilor Ergo, com­pa­nia nu a depus încă do­cu­men­taţia pentru obţi­ne­rea RCA, pentru aceas­ta fiind nece­sa­re mai multe apro­bări interne.
 
„Ergo este un grup cu experienţă euro­pea­nă care nu intră pe o piaţă dacă nu ştie că poate face pro­fit. Sunt sigur că şi-a făcut soco­telile. Prezenţa sa e de bun augur, având în ve­dere că poate rea­liza un transfer de experienţă la nivel local“, a com­pletat Mişu Negriţoiu. În ultimul an Auto­ritatea de Suprave­ghe­re Finan­ciară a primit patru notificări pentru intrarea pe RCA (luând în calcul şi obţinerea licenţei RCA în 2016 de către Grawe), fapt care l-a determinat pe şeful ASF să afirme că „oferta este diver­sifi­cată. Spuneţi-mi un an în care au in­trat atât de mulţi asigurători noi pe pia­ţa RCA?“.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO