Bănci și Asigurări

Obiectivele Raiffeisen Bank pentru 2022, cu războiul la graniţă. Raiffeisen reevaluează estimările şi vede temperarea creşterii PIB şi a creditării. Există riscul unui comportament inhibitiv al clienţilor privind noi credite

Raiffeisen a stabilit pentru 2022 un buget de investiţii de 279,6 mil. lei, cu 67% peste investiţiile realizate în 2021, şi cu 16,6% mai mare faţă de investiţiile bugetate pentru 2021.

Raiffeisen a stabilit pentru 2022 un buget de investiţii de 279,6 mil. lei, cu 67% peste investiţiile realizate în 2021, şi cu 16,6% mai mare faţă de investiţiile bugetate pentru 2021.

Autor: Claudia Medrega

28.03.2022, 09:30 407

♦ Inflaţia şi dobânzile în creştere pot duce la cheltuieli operaţionale mai mari, dar şi la venituri mai mari din dobânzi şi costuri de finanţare în creştere pentru bancă, afectând şi sentimentul consumatorilor.

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume,  şi-a pro­pus în bugetul iniţial ca în acest an să depă­şeas­că piaţa cu privire la cre­ditare şi active, să ma­joreze profitul şi să rea­lizeze investiţii de cir­ca 280 mil. lei, peste ni­velul din 2021, potri­vit unui document al băncii.

Creşterea moderată a veni­tului operaţional, investiţii în angajaţi şi IT, o uşoară îmbunătăţire a renta­bilităţii capitalului, menţinerea ratei cost/venit, creşterea uşoară a raportului credite/depozite şi o poziţie solidă de capital se regăsesc printre obiectivele bugetate de Raiffeisen Bank pentru 2022, înainte de invazia militară a Rusiei în Ucraina.

Ulterior, con­flic­tul armat în des­fă­şu­rare aproape de gra­­ni­ţele României a determinat Raiffeisen să reevalueze estimările de afaceri şi financiare, anticipând un ritm mai scăzut al creşterii economice şi o temperare a intensităţii creditării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO