Bănci și Asigurări

Ordonanţa 50 nu e retroactivă, spune Băsescu

Boc: Ordonanţa 50/2010 nu se va mai aplica şi pentru contractele în derulare
02.11.2010, 10:22 75

Premierul Boc a spus membrilor Biroului Permanent Naţional (BPN)al PDL că ordonanţa 50/2010 nu se va aplica contractelor înderulare, conform publicaţiei Adevărul.

Surse din PDL prezente la BPN ar fi confirmat publicaţiei căEmil Boc a recunoscut că Ordonanţa creditelor va fi modificată înfavoarea băncilor. "Această măsură avantajează băncile comercialecare şi-au făcut lobby susţinând că vor avea pierderi de sute demilioane de euro".

Totuşi, Boc nu le-a oferit colegilor de partid mai multe detaliilegate de înţelegerea pe Ordonanţa creditelor. Şeful misiunii FMI arefuzat să spună despre ce a discutat la Cotroceni, motivând că nueste constructiv să prezinte public opţiunile care nu au fostadoptate.

"E o falsă impresie că ar fi o acţiune retroactivă. Ea nuacţionează pentru perioada care a trecut, ci în derulareacreditului, acţionează pentru viitor. E o falsă abordare că arafecta contracte deja existente. Ea veghează la derularea încontinuare, nu în trecut", a precizat ieri noapte preşedinteleRomâniei Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO