Bănci și Asigurări

OTP a renunţat la preluarea RBS. Preţul cerut de britanici a fost prea mare

OTP a renunţat la preluarea RBS. Preţul cerut de britanici a fost prea mare

Autor: Liviu Chiru

06.07.2011, 15:41 1000

Grupul maghiar OTP, care detine o bancă de talie medie pe planlocal, a încheiat discuţiile cu britanicii de la RBS, care au scosla vânzare filiala din România, fără să ajungă la un acord comun,preţul cerut de britanici fiind prea mare, a declarat AntalPongracz, director general adjunct al grupului OTP.

Pongracz nu a precizat care este preţul pe care RBS l-a cerutpentru filiala din România, menţionând doar că în opinia sa bancaar valoara 100-150 mil. euro.

"Vrem să ajungem la o cotă de piaţă între 5 şi 10% în România.Urmărim în continuare potenţiale achiziţii", a spus oficialul OTP.În prezent, banca din România deţine o cotă de piaţă de 1,2% şi seplasa pe locul 17 în piaţă la sfârşitul anului trecut. O cotă depiaţă de peste 5% ar plasa OTP Romania între primii zece jucătorilocali.

Oficialii OTP nu exclud nici posibilitatea de a cumpăradouăbănci mai mici în cazul în care nu găsesc un jucător mai mare,deşi spun că procesul de integrare ar fi mai dificil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO