Bănci și Asigurări

OTP si-a angajat consultanti pentru CEC

20.09.2005, 18:59 25

Banca ungara OTP Bank a selectat recent pentru privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni consortiul format din firma de consultanta Baker & McKenzie si casa de avocatura Musat & Asociatii, afirma surse de pe piata de consultanta.

OTP este angajata in cursa pentru achizitia CEC in incercarea de a-si extinde prezenta pe piata bancara locala, dupa ce anul trecut si-a facut intrarea pe piata prin cumpararea RoBank.

Vanzarea CEC de catre statul roman a provocat un interes mare din partea firmelor de consultanta si a caselor de avocatura.

Noua grupuri financiare au depus scrisori de interes pentru preluarea pachetului majoritar al CEC, consemnandu-se deja retragerea olandezilor de la Rabobank. Acestia aveau in echipa de negociere avocatii de la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, precum si firma de consultanta BPB, in conducerea careia se afla Bogdan Baltazar, fostul presedinte al BRD.

Italienii de la Monte dei Paschi di Sienna merg la CEC cu avocatii de la Tuca & Asociatii, banca austriaca Raiffeisen avand in echipa casa de avocati Voicu Filipescu.

Austriecii de la Erste Bank sunt asistati de catre Cameron McKenna, iar cei de la Dexia sunt asistati de catre Popovici & Asociatii.

In cursa pentru CEC, mai sunt angajati EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, National Bank of Greece, Societe Generale.

Statul este asistat la privatizarea CEC de catre banca de investitii JP Morgan si casa de avocatura Linklaters. adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24