Pariul unei bănci: ING vrea să devină Netflix sau Amazon. Banca vrea să construiască platforme digitale care să reunească clienţi din mai multe zone geografice

5 oct 2017 Autor: Anelis Baciu

Grupul olandez ING Bank pune pe masă un buget de 800 mil. euro pentru digitalizare la nivel global, în România fiind direcţionate peste 10 mil. euro anual, potrivit lui Aris Bogdaneris, head of challengers & growth markets şi membru al board-ului şi Michal Szczurek, CEO al diviziei din România. Investiţiile în digitalizare ar urma să reducă costurile totale ale ING cu circa 900 mil. euro, până în 2021.

Banca vrea să construiască platforme digitale care să reunească clienţi din mai multe zone geografice. Aceste platforme vor asigura aceeaşi calitate a serviciilor indiferent de ţara din care provine clientul.

„Idea de a construi platforme digitale devine tot mai importantă în banking. Noi vedem aceste platforme ca fiind viitorul şi principalul generator de valoare. Aceste platforme ne vor permite să nu mai avem sucursale care să opereze doar la nivel local, iar clienţii de oriunde ar fi ei vor beneficia de aceeaşi experienţă aşa cum se întâmplă în prezent cu Netflix sau Amazon“, a explicat Aris Bogdaneris.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.10.2017

 
Cuvinte cheie:
ing
, clienti
, construire
, amazon
, reunire
, banca
, banci
, ing bank
, experienta
, permisiune
, provenienta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide