Bănci și Asigurări

Piaţa asigurărilor din Banat nu ţine pasul cu economia. Judeţele din regiune aduc doar 5% din subscrierile totale. La nivel macro doar Timişul contribuie cu 6% din PIB

Piaţa asigurărilor din Banat nu ţine pasul cu...

Autor: Anelis Baciu

29.03.2016, 00:05 313

Piaţa asigurărilor din vestul ţării (regiu­nea Banat) nu a reuşit în ultimii ani să ur­meze ritmul de creştere al economiei, în con­diţiile în care cele patru judeţe generează numai 5% din primele totale subscrise de asi­gurătorii locali, echivalentul a sub 400 mil. lei. La nivel macroeconomic însă regiunea stă mult mai bine şi doar un singur judeţ, Timişul, dă 6% din produsul intern brut (PIB) anual.

În aceste condiţii se pune problema iden­tificării unor soluţii pentru stimularea pieţei asigurărilor din regiune şi conştien­tizarea populaţie şi a companiilor cu privire la riscurile la care sunt expuşi.

Ziarul Financiar împreună cu Omniasig fac primii paşi în această direcţie şi vor con­tura astăzi la Timişoara cadrul favorabil unor discuţii între companii, brokerii de asi­gurări, autorităţile locale şi cele centrale.  Invitatul special al evenimentului va fi Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO