Bănci și Asigurări

Piaţa financiară americană este în extaz. Indicele bursier Dow Jones a ajuns la un maxim istoric, dolarul a crescut şi rata şomajului pe piaţa americană este la minimul ultimilor 6 ani

Piaţa financiară americană este în extaz. Indicele...

Autor: Ştefan Stan

03.07.2014, 17:56 4221

Piaţa bursieră americană este în extaz, după ce Dow Jones, principalul indice de pe Wall Street, a depăşit pentru prima dată 17.000 de puncte, scrie Bloomberg.

”Raportul este foarte bun. Rezultatele acestea vor ajuta la revizuirea prognozelor de creştere pentru al doilea trimestru, şi va ajuta al treilea trimestru să pornească cu un impuls puternic”, a declarat Jim Paulsen, Directorul de investiţii de la Wells Capital Management. 

De asemenea, şi indicele S&P 500 a crescut cu 0,3%, ajungând la un maxim istoric. Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,8 procente, ajungând la cea mai mare creştere consecutive pe parcursul a trei zile, în timp ce acţiunile de pe bursele emergente au scăzut pentru prima data în ultimele patru zile.

Rezultatele bune de pe piaţa muncii din Statele Unite au dus la creşterea preţului acţiunilor şi la scăderea obligaţiunilor. Dolarul a crescut cu 0,3%, însă aurul a scăzut în continuare, cu 0,08%. 

———————————————————————————————————————————————————————

Citiţi şi:

BCE menţine dobânda de politică monetară la minimul record de 0,15%

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere uşoară

Cursul valutar al zilei de joi

———————————————————————————————————————————————————————

Rata şomajului din SUA a scăzut pentru la minimul ultimelor şase ani, la 6,1%, aducând la optimism pe piaţa muncii din Statele Unite şi ajuntând economia americană să se relanseze.  

Cu cinci minute înainte de închiderea pieţei, bursa de la Bucureşti era pe un uşor minus. De la începutul săptămânii, principalele acţiuni au crescut destul de consistent, în această categorie intrând Petrom, Fondul Proprietatea, Transelectrica sau Transgaz.  

Lichiditatea a revenit pe bursă odată cu încheierea ofertei publice iniţiale a Electrica, derulată în perioada 16-25 iunie, iar primele trei şedinţe din această săptămână au adus creşteri pentru majoritatea acţiunilor, investitorii plasând în companiile listate banii deblocaţi după ofertă.

Optimismul investitorilor s-a temperat joi, majoritatea acţiunilor evoluând indecis pe parcursul şedinţei, în timp ce indicii s-au menţinut în coborâre uşoară sau în stagnare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO