Bănci și Asigurări

Piaţa RCA după 9 luni/2022. Euroins îşi temperează puţin cota de piaţă pe zona RCA, în timp ce Groupama şi Allianz-Ţiriac îşi consolidează poziţiile în primele 9 luni din 2022

Piaţa RCA după 9 luni/2022. Euroins îşi temperează...

Autor: Mircea Nica

23.11.2022, 17:30 274

♦ În ultimii 11 ani, Euroins, Groupama şi Allianz-Ţiriac au ajuns la o cotă de piaţă pe RCA mai mult decât dublă, iar în cazul Groupama, cota de piaţă este de 5 ori mai mare ♦ Groupama rămâne liderul întregii pieţe a asigurărilor şi după 9 luni/2022, la fel ca în S1/2022, conform datelor provizorii ale ASF, iar la mică distanţă se află Allianz-Ţiriac.

Euroins România, liderul pieţei RCA, conduce în continuare acest clasament la finalul primelor nouă luni din 2022, cu o cotă de piaţă de 31%, un nivel puţin mai temperat faţă de prima jumătate a anului 2022. Podiumul pieţei RCA este completat de Groupama cu o cotă de 21% şi Allianz-Ţiriac cu 19%, potrivit datelor provizorii ale Auto­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Concurenţa pe piaţa RCA s-a menţinut la cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani şi în al treilea trimestru din 2022, relevă datele agregate de ASF. La finalul lunii septembrie, trei societăţi de asigurare continuau să controleze cote de piaţă cu două cifre, în timp ce alte patru societăţi au înregistrat un nivel notabil al primelor brute subscrise pe segmentul RCA“, au transmis reprezentanţii ASF.

Astfel, în timp ce Euroins îşi mai domoleşte evoluţia pe piaţa RCA în trimestrul trei din 2022, rămânând la aproximativ acelaşi nivel ca în prima jumătate a anului 2022, Groupama şi Allianz-Ţiriac îşi mai adaugă câte un punct procentual. Deşi cota de piaţă a Euroins nu a mai consemnat un avans semnificativ, compania încă deţine titlul de lider al pieţei RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO