Bănci și Asigurări

Piraeus Bank oferă un schimb al unor obligaţiuni de 1,1 miliarde de euro cu titluri netransferabile

Piraeus Bank oferă un schimb al unor obligaţiuni de 1,1...

Autor: Anca Dumitrescu

15.10.2015, 14:09 682

Investitorii vor putea participa la acest program în perioada 15 octombrie-4 noiembrie şi vor putea schimba parţial sau în totalitate obligaţiunile deţinute, care sunt incluse în ofertă.

"Schimbul are rolul să consolideze baza de capital a ofertantului, slăbită de condiţiile macroeconomice dificile prin care a trecut recent Grecia, care afectează toate instituţiile financiare elene. În plus, oferta pentru obligaţiunile cu maturitate în 2016 şi cele perpetue reflectă faptul că, dacă va fi nevoie de ajutor de stat pentru acoperirea unui necesar suplimentar de capital, ca urmare a analizei efectuate de Mecanismul Unic de Supraveghere (SSM), costurile trebuie suportate prin contribuţiile deţinătorilor de acţiuni, capital hibrid şi datorii subordonate ale ofertantului", se arată într-un anunţ al Piraeus Bank, a doua mare bancă elenă în funcţie de active.

Piraeus Bank a anunţat miercuri, într-o declaraţie de trading, că profitul înainte de taxe a crescut cu 2% în trimestrul al doilea, la 275 milioane de euro, faţă de trimestrul anterior. Banca va publica rezultatele financiare pentru primul semestru la începutul lunii noiembrie.

Creditele neperformante au urcat în perioada aprilie-iunie la 39,4% din total, de la 38,9% în primul trimestru. Depozitele au scăzut cu 15%, la 38,8 miliarde de euro.

În acest timp, reprezentanţi ai celor mai mari patru bănci din Grecia, respectiv Piraeus Bank, National Bank of Greece, Eurobank şi Alpha Bank, toate cu operaţiuni în România, se află joi la Frankfurt pentru întâlniri cu oficiali ai SSM, parte a Băncii Centrale Europene (BCE), potrivit Kathimerini.

Întâlnirile vor avea loc separat pentru fiecare bancă şi se vor concentra pe testele de stres la care sunt supuse în prezent instituţiile financiare elene.

BCE va anunţa datele finale referitoare la necesarul de capital al băncilor din Grecia la sfârşitul lunii octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO