Bănci și Asigurări

Profitul Alpha Bank a scăzut cu 80% în primele nouă luni, la 7 mil. euro

Autor: Ciprian Botea

28.11.2011, 18:47 254

Subsidiarele locale ale grupului elen Alpha Bank au înregistrat un profit brut de 7 milioane de euro după primele nouă luni, în scădere cu aproape 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care veniturile au continuat să scadă şi costul riscului s-a menţinut la un nivel ridicat.

Pe trimestrul al treilea, profitul brut a fost de 1,6 milioane de euro.

Veniturile operaţionale au scăzut cu 20% după primele nouă luni şi au ajuns la 139 milioane de euro, în timp ce cheltuielile operaţionale au fost de 69 milioane de euro, în creştere cu 1,5%.

Cheltuielile cu provizioanele de risc au atins 63 de milioane de euro. Ponderea creditelor neperformante ajungea la 8,9% din portofoliul total în septembrie faţă de 8,4% în iunie.

Banca avea credite acordate de 3,4 miliarde de euro la sfârşitul lunii septembrie, în scădere cu 9,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Depozitele au scăzut cu aproape 17% faţă de anul trecut şi au ajuns la 1,27 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels