Bănci și Asigurări

Profitul Raiffeisen Bank România a fost de doar 38 milioane euro în S1, cu 27% mai mic

Profitul Raiffeisen Bank România a fost de doar 38...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

18.08.2016, 11:59 614

Raiffeisen Bank România, al patrulea jucător din sistem cu active de 7,1 miliarde euro, a avut un profit net de 38 milioane euro, cu 27% mai mic decât cel de anul trecut. Raiffeisen Bank International, divizia grupului austriac Raiffeisen care coordonează operaţiunile băncii din Europa Centrală şi de Est, a anunţat un profit net de 268 milioane euro pentru primul semestru al anului, cu 15% mai mic faţă de anul trecut.

Scăderea profitului vine în urma “presiunii puse de dobânzile aflate la un nivel scăzut, a volumelor reduse şi a consecinţelor riscului de curs valutar”, conform comunicatului Raiffeisen. Grupul austriac citează adoptarea legii dării în plată din România drept un eveniment cu impact negativ pentru bancă. De asemenea, banca a anunţat o reducere a portofoliului de credite neperformante şi a ratei de acoperire a creditelor neperformante.

Acţiunile RBI, listate pe Bursa din Viena, au scăzut de la începutul şedinţei de astăzi cu 2,21% şi erau cotate la 11,50 euro. De la începutul anului acţiunile băncii au scăzut cu 13,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO