Bănci și Asigurări

Rezultatul „supravegherii“ ASF timp de 6 ani: O gaură de 1,8 mld. euro pe care a făcut-o City Insurance. Cine va achita datoriile? Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO CITR: Dacă excludem RCA şi ne raportăm la garanţii ar fi o expunere de 6 mld. lei

Rezultatul „supravegherii“ ASF timp de 6 ani: O...

Autor: Mircea Nica

03.05.2022, 08:00 413

Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO CITR: Ar trebui să luăm în considerare că această sumă este expunerea, adică valoarea totală a garanţiilor emise, care este diferit faţă de sumele calculate de FGA, care reprezintă sume pentru daune produse sau care urmează să se producă.

Falimentul City Insurance începe să prindă un contur de 1,8 mld. euro, bani pe care compania îi are de dat asiguraţilor şi terţilor care s-au înscris la masa credală. Supravegherea ASF din 2017 până în momentul retragerii autorizaţiei de funcţionare a fost plină de procedure de redresare pentru City Insurance, acestea fiind nerespectate sau fentate.

Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO al CITR, lichidatorul judiciar al City Insurance începând cu data de 9 februarie 2022, momentul în care Tribunalul Bucureşti a decis intrarea oficială în faliment a companiei, a spus în cadrul emisiunii ZF Live că în perioada ultimilor ani,  compania  City Insurance a fost ţinută în mai multe procedure de redresare în care li s-a pus în vedere şi li s-a adus la cunoştinţă ce măsuri trebuie să ia pentru a restabili echilibrul financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO