Bănci și Asigurări

S-a instalat primul POS într-o piaţă de zarzavaturi din Capitală

S-a instalat primul POS într-o piaţă de zarzavaturi...
14.12.2015, 14:31 2338

Bucureştenii pot plăti direct cu cardul în una dintre cele mai aglomerate pieţe din Capitală, Piaţa Hala Traian. Astfel, legumele, fructele sau verdeţurile cumpărate în mod normal de la piaţă vor putea fi achitate şi în format electronic, potrivit unui comunicat de presă al Master Card.

„Experimentul <piaţa> a pornit ca un proiect pilot, însă reacţiile pozitive au condus la implementarea permanentă a unui POS într-o piaţă, devenind astfel o realitate şi un lucru normal pentru cumpărătorii de la Piaţa Traian. Proiectul vine în completarea acţiunilor şi a campaniei #doarcucardul desfăşurate pe parcursul acestui an, cu scopul de a stimula plăţile cu cardul. Suntem încântaţi să le oferim posesorilor de carduri MasterCard şi Maestro posibilitatea de a realiza plăţi într-un mod uşor şi sigur la piaţă. Iar tehnologia contactless le va oferi o  experienţă şi mai rapidă”,  a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCardpentru România.

„Sperăm ca acesta să fie un prim pas către extinderea plăţilor cu cardul către zone care până acum au fost apanajul exclusiv al numerarului, astfel încât cumpărătorii să beneficieze de securitate şi confort, contribuind în acelaşi timp la reducerea economiei gri,” a adăugat Cosmin Vladimirescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO