Bănci și Asigurări

Să ne amuzăm cu analiştii. Florian Libocor, economistul-şef al BRD, vede acum o creştere a PIB-ului de 6%-8% în 2021, după ce la începutul anului prognoza 1,4%

Să ne amuzăm cu analiştii. Florian Libocor,...

Autor: Mircea Nica

08.11.2021, 19:15 1248

Ionuţ Dumitru, economist-şef Raiffeisen: Probabil vom închide anul cu o creştere economcă de peste 7%, noi am estimat-o la 7,5% Florian Libocor, economist-şef BRD: Acum lucrurile sunt mixte şi cred că creşterea PIB va fi între 6% şi 8%, depinde de rezultatul din următoarele zile Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA România: Creşterea PIB cred ca va fi consistentă, în jur de 7%. Va decelera în anul următor undeva la 4%.

Analiştii susţin acum că România va înre­gis­tra o creştere econo­mi­că în jurul a 7%, poa­te chiar mai mare la finalul anului 2021. Cu toate aces­tea, unii economişti aveau la înce­putul anului prognoze mult mai pesi­miste, Florian Libocor, economistul-şef al BRD, de exemplu, susţinând la începutul acestui an că PIB-ul va înregistrat o creştere de doar 1,4% în acest an.

Florian Libocor, membru fonda­tor al Asociaţiei Analiştilor Finan­ciar-Bancari din România (AAFBR) şi economist-şef BRD, este de părere că PIB va rămâne în zona pozitivă şi estimează acum un avans al PIB între 6% şi 8%, faţă de aşteptările ante­rioa­re de acum un an sau doi, când acest an era prognozat ca fiind un an de creştere modestă sau chiar contracţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO