Bănci și Asigurări

SAI Certinvest a început 2023 cu creşterea cu 200% a numărului de noi investitori şi de 3,9% a activelor nete. ” Deşi începutul de an ne aduce un semnal pozitiv privind păstrarea apetitului românilor pentru investiţii, este devreme să ne pronunţăm despre o revenire a situaţiei generale”

SAI Certinvest a început 2023 cu creşterea cu 200% a...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2023, 09:55 129

SAI Certinvest, societate de administrare a fondurilor de investiţii, a înregistrat în primele două luni ale anului o creştere de 3,9% a valorii activelor nete faţă de decembrie 2022, în paralel cu creşterea cu 217% a numărului de investitori activi noi, a anunţat compania.

 “Deşi începutul de an ne aduce un semnal pozitiv privind păstrarea apetitului românilor pentru investiţii, este devreme să ne pronunţăm despre o revenire a situaţiei generale. Anul 2022 a marcat un declin de 31% al pieţei fondurilor de investiţii din România, pe fondul înăspririi condiţiilor economice, a majorării ratelor dobânzilor şi a războiului din Ucraina. Am adoptat o strategie prudentă, pentru a oferi încredere şi stabilitate investitorilor de retail.” a declarat Alexandru Voicu, CEO SAI Certinvest.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro