Bănci și Asigurări

Schimbare de ştafetă la şefia Raiffeisen: Zdenek Romanek are undă verde de la BNR să preia conducerea Raiffeisen Bank România

Zdenek Romanek, noul şef al Raiffeisen:
Sunt sigur că băncile pot face mult mai mult pentru clienţii lor dacă folosesc pe scară largă tehnologiile deja existente. România este o piaţă extrem de interesantă.

Zdenek Romanek, noul şef al Raiffeisen: Sunt sigur că băncile pot face mult mai mult pentru clienţii lor dacă folosesc pe scară largă tehnologiile deja existente. România este o piaţă extrem de interesantă.

Autor: Claudia Medrega

07.03.2022, 00:05 657

♦ Olandezul Steven van Groningen îşi încheie mandatul după 20 de ani la conducerea Raiffeisen ♦ Zdenek Romanek a fost în ultimii şase ani vicepreşedinte pe retail la subsidiara grupului austriac Erste din Slovacia (Slovenska Sporitelna).

Zdenek Romanek a fost autorizat de BNR şi a preluat astfel oficial mandatul de pre­şedinte şi CEO al Raiffeisen Bank Româ­nia, a cincea cea mai mare bancă locală.

În noiembrie 2021, în urma unui pro­ces de selecţie internaţional, grupul aus­triac Raiffeisen Bank Interna­tional (RBI) l-a de­semnat pe cehul Zdenek Romanek pentru pre­lua­rea funcţiei de CEO al Raiffeisen Bank România. An­te­rior, el a fost în ultimii şase ani vice­pre­şedinte pe retail la subsidiara gru­pului austriac Erste din Slovacia (Slovenska Sporitelna).

Romanek s-a alăturat echipei Raif­feisen Bank de la 1 februarie 2022 şi a preluat la finalul săptă­mânii trecute, vineri, oficial man­datul, după aprobarea de către BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO