Bănci și Asigurări

Seful Allianz, cel mai influent om din asigurari, se retrage

Seful Allianz, cel mai influent om din asigurari, se retrage
12.11.2009, 00:00 92

Cristian Constantinescu (desen), directorul general al celei maimari companii din piata asigurarilor, Allianz Tiriac, intentioneazasa se retraga din functie in luna mai anul viitor, urmand sa sepensioneze.

Constantinescu, 59 de ani, conduce Allianz Tiriac inca de lainfiintare, fiind unul dintre cei mai longevivi si puternicimanageri din piata asigurarilor.

El le-a transmis marti un mesaj intern angajatilor prin care iianunta ca din primavara anului viitor intentioneaza sa se retragadin acitivitate. Informatia a fost confirmata de directorul decomunicare al companiei, Marius Onofrei.

In locul lui Constantinescu va veni la conducerea Allianz Tiriacun expat, potrivit unor surse din piata. Cel mai probabil va finominalizat Rangam Bir, in prezent regional chief business officerla AllianzNew Europe.

Pe primele noua luni Allianz Tiriac a subscris polite de 229 demilioane de euro, iar profitul brut a fost de 6,2 milioane de euro.Constantinescu a fost director al diviziei de reasigurari dincadrul Astra in perioada 1991-1994, iar in 1994 a devenitdirectorul general al Asigurari Ion Tiriac. In 2000, fostultenismen Ion Tiriac le-a vandut jumatate din afacerea cu asigurarinemtilor de la Allianz, iar Constantinescu a devenit directorulgeneral al Allianz-Tiriac. El este unul dintre cei care auconstruit compania de la zero si au reusit sa o aduca pe primul locpe piata.

Constantinescu a urmat cursurile Facultatii definante-contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice, pecare le-a absolvit in 1975.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO