Bănci și Asigurări

Seful Erste: Trimestrul IV va fi deja foarte bun pentru rezultatul BCR

Autor: Razvan Voican

29.07.2011, 15:48 273

Andreas Treichl, CEO al ErsteGroup, se asteapta la o imbunatatire vizibila a rezultatelorfinanciare ale BCR din trimestrul al patrulea, urmand ca tendintapozitiva sa continue anul viitor.

"Trimestrul III inca va fi dificil, dar cred ca T4 va fi dejafoarte bun si imbunatatirea va continua in 2012. Businessul nostrudepinde foarte mult si de psihologia oamenilor. In prezent cred caexista perceptii mai mult emotionale decat factuale."

Spre deosebire de acum un an, cand era foarte vehement la adresapoliticilor economice de la Bucuresti si a atitudinii claseipolitice fata de criza, seful Erste se declara acum multumit deevolutiile din Romania.

"Sunt multumit sa vad ca se misca ceva, ca se fac licitati si seatribuie contracte de infrastructura. Infrastructura,infrastructura, infrastructura - este cel mai important lucru caretrebuie sa se miste in Romania. Astept sa vad in lucru totCoridorul IV, Brasovul, Sibiul sunt foarte importante."

In ceeea ce-i priveste pe politicienii romani, pe care nu s-a feritsa-i critice dur in mai multe ocazii, Treichl spune: "azi nu maplang". El vorbeste despre o colaborare buna intre FMI sipoliticieni, desi la o adica i-ar vedea pe acestia din urmacapabili sa pacaleasca FMI.


"Sper ca pana la alegerile din toamna lui 2012 economia se vaintari suficient incat sa nu mai fie vulnerabila fata de evolutiilepolitice."


In acelasi timp, el remarca o imbunatarire spectaculoasa aperceptiei externe privind Romania. "S-a schimbat complet viziuneaasupra Romaniei. Inainte era prea negativa, acum parca devind chiarprea pozitiva. Este prea deveme sa devenim euforici privindsituatia Romaniei."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO