Bănci și Asigurări

Titlurile de stat vor avea în sfârşit cotaţii zilnice de referinţă, rezultate din tranzacţii

26.10.2010, 23:59 45

Un nou set de indicatori de referinţă stă să apară pe piaţafinanciară locală: în fiecare zi bancară la ora 12:00 vor fistabilite cotaţii de fixing pentru titluri de stat din diferiteemisiuni ale Ministerului Finanţelor, după modelul calculului ROBORdevenit principala referinţă pentru costul creditelor în lei.

Investitorii încertificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, începând cubăncile, dar şi fonduri de pensii, fonduri de investiţii şicompanii de asigurări, până la companii nefinanciare şi persoanefizice vor avea în sfârşit nişte repere de preţ solide, bazate pecotaţii ferme afişate de un grup de bănci selectate de BNR şi carevor avea în spate un set de reguli clare, inspirate din practicapieţelor din Vest. Şi depozitarii au la fel de mare nevoie depreţuri relevante.

Modul defuncţionare al sistemului de fixing este deja în curs de testare dela începutul acestei luni. Citiţi mai multe despre sistemul defixing în secţiunea ZF Exclusiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO