Bănci și Asigurări

Topul companiilor de leasing la sfârşitul lunii septembrie: se ascute lupta pentru locurile 2 şi 3

Autor: Ciprian Botea

11.12.2014, 17:05 806

UniCredit Leasing s-a menţinut pe prima poziţie în piaţa de leasing la finalul lunii septembrie, cu o cotă confortabilă de 19% din totalul finanţărilor, dar lupta pentru locurile al doilea şi al treilea devine tot mai strânsă, în joc fiind patru companii cu cote de piaţă de aproximativ 7-8% - Impuls Leasing, Porsche Leasing, Raiffeisen Leasing şi BRD Sogelease.

Volumele finanţate de UniCre­dit Leasing au depăşit 184 mil. euro (810 milioane de lei) în primele nouă luni, în timp ce următoarea clasată, subsidiara locală a elveţienilor de la Impuls, a finanţat bunuri în valoare de 82 mil. euro, potrivit unor surse din piaţă.

Locul trei este ocupat de Porsche Leasing, o companie care finanţează exclusiv autovehicule, cu afaceri de 75 mil. euro în primele nouă luni. Porsche Leasing a deţinut mult timp al doilea loc din piaţă, dar compania a fost depăşită de Impuls Leasing, care a forţat puternic creşterea businessului auto.

Raiffeisen Leasing, subsidiara austriecilor de la Raiffeisen, se afla pe poziţia a patra după primele nouă luni, finanţările acordate fiind cu mai puţin de un milion de euro sub nivelul raportat de Porsche Leasing.  Austriecii s-au apropiat de poziţia a treia pe fondul unei creşteri de 23% în primele nouă luni, cu cinci puncte procentuale peste media pieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO