Bănci și Asigurări

Un fost director general al BCR Asigurări a fost numit vicepreşedinte la UNIQA Asigurări

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax

01.02.2012, 15:52 475

Vicepreşedintele directoratului UNIQA Asigurări, Alfred Vlcek, şi-a încheiat mandatul şi a fost înlocuit de Romeo Jantea, director general al BCR Asigurări între anii 2002 şi 2006, a anunţat compania.

"Începând din luna ianuarie, Jantea este vicepreşedinte al Directoratului UNIQA Asigurări şi director de vânzări", se arată într-un comunicat al companiei.

Jantea, 51 de ani, a declarat în comunicat că "este un moment important pentru reorganizarea grupului şi pentru implementarea noii strategii", care pentru România vizează în primul rând dezvoltarea profitabilă şi sustenabilă a afacerilor.

Compania a lansat în 2011, în acest sens, un program de dezvoltare a cărui implementare va dura mai mulţi ani.

"Vom pune un accent deosebit pe extinderea forţei de vânzare şi pe adaptarea produselor şi serviciilor la schimbările pieţei", a spus Jantea.

Directoratul UNIQA Asigurări este condus de Florin Golovatic - preşedinte, secondat de Jantea - vicepreşedinte şi Ileana Horvath - membru.

La UNIQA Asigurări de Viaţă, grupul austriac l-a numit pe Nicolae Ani (43 ani) director tehnic de asigurări şi membru al Directoratului companiei. Ani a fost până în prezent director de subscriere în cadrul UNIQA Asigurări, administrând activitatea de subscriere a companiei şi operaţiunile de dezvoltare de produse.

În prezent, Directoratul UNIQA Asigurări de Viata este format din Remus Lăpuşan - preşedinte, Paul Cazacu - membru (din toamna anului 2011) şi Nicolae Ani - membru.
UNIQA Asigurări (fostă Unita) este unul dintre primii zece jucători pe piaţa locală de profil.

În 2010, subscrierile companiei au coborât cu 12,9%, la 432,4 milioane de lei, iar asigurătorul a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 56,1 milioane de lei, de la un câştig net de 2,48 milioane de lei în 2009.

Parte a grupului financiar austriac UNIQA, subsidiara din România are un capital social de 432,27 milioane de lei, controlat în proporţie de 100% de UNIQA, grup care mai deţine pe piaţa locală Uniqa Asigurări de Viaţă, fostă Agras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels