Bănci și Asigurări

UniCredit vinde pentru 295 mil. euro participaţia de 16% deţinută la CA Immo

UniCredit vinde pentru 295 mil. euro participaţia de 16%...

Autor: Cristi Moga

06.10.2014, 00:06 374
Banca austriacă UniCredit, prezentă şi pe piaţa locală prin subsidiara UniCredit Ţiriac Bank, va ieşi din acţionariatul companiei de investiţii imobiliare CA Immo printr-o tranzacţie de 295 mil. euro în urma căreia un pachet de 16,35% din acţiunile grupului de real estate va fi preluat de O1 Group Limited, un holding cu sediul în Cipru.
 
Tranzacţia evaluează CA Immo la 1,8 miliarde de euro, în timp ce valoarea de piaţă a activelor era la jumătatea anului de aproape 3,8 miliarde de euro, potrivit raportului financiar al companiei. Finalizarea tranzacţiei este de aşteptat să aibă loc în luna noiembrie a acestui an, iar grupul O1 şi-a manifestat intenţia de a lansa o ofertă de preluare a unui pachet de până la 26% din acţiunile CA Immo, grup prezent de circa un deceniu şi în România.
 
„O1 are o expertiză importantă în segmen­tul comercial al pieţei imobiliare şi îl cunoaştem de mult timp drept un investitor foarte profesionist“, a declarat referitor la tran­zacţie Bruno Ettenauer, CEO al CA Immo. Grupul deţine în Bucureşti un portofoliu de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de peste 100.000 de metri pătraţi, precum şi cel mai mare parc logistic de la marginea Capitalei - Europolis Logistic Park. Proiec­tul logistic cu o suprafaţă de peste 200.000 de metri pătraţi face parte dintr-un pachet imobiliar a cărui vânzare este negociată de CA Immo cu grupul P3 din Cehia, tranzacţia fiind într-un stadiu final.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO